30 Temmuz 2012

OLİMPİYAT MODASI



Herkese yeniden merhaba! Önceki yazımda size Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninden bahsetmiştim,bu yazımda ise Olimpiyatlara katılan sporcuların kıyafetleri hakkında konuşucaz.
Biliyorsunuz olimpiyatlar sadece spor açısından önem taşımıyor,aynı zamanda büyük bir pazar..ve bu pazarda tartışmasız en çok rağbet gören ve en çok kazanç getiren sektör ise MODA!
Londra sokakları daha olimpiyatlar başlamadan,ünlü markalara ev sahipliği yapmaya başladı.Dünya devi markalar yeni şubelerini Londra sokaklarında açıp,en yeni kreasyonlarını sergileme fırsatı buldular.Şu sıralar Londra'nın dünyanın en zenginlerini ağırladığını ve turist sayısının tavan yaptığını düşünürsek,mağazalarında en az Olimpiyat Köyü kadar dolu olucağını söyleyebiliriz:)
Olimpiyat Oyunlarının geçiş töreninde bütün gözler sporcuların kıyafetlerine çevrildi.Kimi ülkeler yerel kıyafetlerini giymeyi tercih ederken,kimi ise klasik giyinmeyi tercih etti.Bazı ülkeler hazır giyim markalarını tercih ederken bazıları ise dünyaca ünlü tasarımcıları seçti.Gelin şimdi hangi ülke nasıl bir tercih yapmış ona bakalım;

Türkiye
Ülkemizin olimpiyat kıyafetleri Lotto firması tarafından hazırlandı.Geçiş töreninde ki kıyafetlerimizde tercih klasik kıyafetlerden yana yapılmıştı.Renk ağırlığı lacivert ve kremdeydi


Büyük Britanya
En çok beğenilen kıyafetlerin arasında şüphesiz Britanya'nın kıyafetleri yer aldı.46 dalda yarışan sporcuların kıyafetlerinin tümünün tasarımı Stella McCartney imzası taşıyor.2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan kıyafetler sporcuların şıklığı ön planda tutularak tasarlanmış.

İtalya

Kıyafetleri beğenilen ülkelerden biride İtalya'ydı.İtalyan sporcuların kıyafetlerinin tasarımı moda devi Giorgio Armani tarafından yapıldı.Armani tercihini sadelikten yana kullananlardandı.İtalyan yelkencilerin kıyafetleri ise Prada'nın elinden çıkma.


ABD

Amerikalı sporcuların kıyafetleri Ralph Lauren tarafından tasarlanmasına rağmen oldukça tepki aldı.Bunun nedeni ise kıyafetlerin askeri üniformaya benzetilmesiydi.Ayrıca şapkaların fransız tarzı olmasıda eleştirildi.

Jamaika

En beğenilen tasarımlardan biriside Jamaika'ya aitti.Bob Marley'in kızı olan Cedella Marley 'in elinden çıkma tasarımlar renkleriyle ilgi topladı.


İspanya
Rus spor giyim markası Bosco Sport tarafından ücretsiz olarak hazırlanan kıyafetler pek beğenilmedi hatta alay konusu oldu desek yeridir.İspanyol sporcular beğenmedikleri kıyafetleri hakkındaki memnuniyetsizliklerini sosyal paylaşım sitelerinde dile getirdiler.

Rusya
Rus sporcuların kıyafetleride Bosco Sport tarafından hazırlandı ve aynı İspanyolların kıyafetleri gibi bu tasarımlarda beğenilmedi,hatta Time dergisi tarafından "en kötü olimpiyat kıyafetleri" listesinde gösterildi.


Fransa
Sporcuların kıyafetleri Adidas tarafından hazırlandı.Kıyafetlerin Dior,Givenchy gibi moda devleri tarafından tasarlanması beklendiği için ilk başta biraz eleştirilmesine rağmen,geçit töreninde ki kıyafetler tam not aldı.


Almanya
Alman sporcuların kıyafetleri beklentilerin çok altında kaldı.Bayanlara pembe erkeklere mavi renkte kıyafetlerin giydirilmesi,cinsiyet ayrımcılığı olarak yorumlandı.


Şimdi gelin diğer ülkelerin kıyafetlerine de bi göz atalım.Kimileri çok beğenilirken,kimileri ise tam bir hayal kırıklığı yarattı.Benim favorilerime gelince Britanya ve Brezilya'nın kıyafetleri oldukça hoştu.Britanya'nın kıyafetlerinin başarılı bir tasarımcı elinden çıktığı belliydi.Brezilya ise renkli kıyafetleriyle geçit töreninde tam bir karnaval havası yarattı.

İşte geçit töreninden kareler,hangi ülkenin kıyafetleri daha başarılıydı siz karar verin;
































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder