30 Temmuz 2012

OLİMPİYAT MODASI



Herkese yeniden merhaba! Önceki yazımda size Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninden bahsetmiştim,bu yazımda ise Olimpiyatlara katılan sporcuların kıyafetleri hakkında konuşucaz.
Biliyorsunuz olimpiyatlar sadece spor açısından önem taşımıyor,aynı zamanda büyük bir pazar..ve bu pazarda tartışmasız en çok rağbet gören ve en çok kazanç getiren sektör ise MODA!
Londra sokakları daha olimpiyatlar başlamadan,ünlü markalara ev sahipliği yapmaya başladı.Dünya devi markalar yeni şubelerini Londra sokaklarında açıp,en yeni kreasyonlarını sergileme fırsatı buldular.Şu sıralar Londra'nın dünyanın en zenginlerini ağırladığını ve turist sayısının tavan yaptığını düşünürsek,mağazalarında en az Olimpiyat Köyü kadar dolu olucağını söyleyebiliriz:)
Olimpiyat Oyunlarının geçiş töreninde bütün gözler sporcuların kıyafetlerine çevrildi.Kimi ülkeler yerel kıyafetlerini giymeyi tercih ederken,kimi ise klasik giyinmeyi tercih etti.Bazı ülkeler hazır giyim markalarını tercih ederken bazıları ise dünyaca ünlü tasarımcıları seçti.Gelin şimdi hangi ülke nasıl bir tercih yapmış ona bakalım;

Türkiye
Ülkemizin olimpiyat kıyafetleri Lotto firması tarafından hazırlandı.Geçiş töreninde ki kıyafetlerimizde tercih klasik kıyafetlerden yana yapılmıştı.Renk ağırlığı lacivert ve kremdeydi


Büyük Britanya
En çok beğenilen kıyafetlerin arasında şüphesiz Britanya'nın kıyafetleri yer aldı.46 dalda yarışan sporcuların kıyafetlerinin tümünün tasarımı Stella McCartney imzası taşıyor.2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan kıyafetler sporcuların şıklığı ön planda tutularak tasarlanmış.

İtalya

Kıyafetleri beğenilen ülkelerden biride İtalya'ydı.İtalyan sporcuların kıyafetlerinin tasarımı moda devi Giorgio Armani tarafından yapıldı.Armani tercihini sadelikten yana kullananlardandı.İtalyan yelkencilerin kıyafetleri ise Prada'nın elinden çıkma.


ABD

Amerikalı sporcuların kıyafetleri Ralph Lauren tarafından tasarlanmasına rağmen oldukça tepki aldı.Bunun nedeni ise kıyafetlerin askeri üniformaya benzetilmesiydi.Ayrıca şapkaların fransız tarzı olmasıda eleştirildi.

Jamaika

En beğenilen tasarımlardan biriside Jamaika'ya aitti.Bob Marley'in kızı olan Cedella Marley 'in elinden çıkma tasarımlar renkleriyle ilgi topladı.


İspanya
Rus spor giyim markası Bosco Sport tarafından ücretsiz olarak hazırlanan kıyafetler pek beğenilmedi hatta alay konusu oldu desek yeridir.İspanyol sporcular beğenmedikleri kıyafetleri hakkındaki memnuniyetsizliklerini sosyal paylaşım sitelerinde dile getirdiler.

Rusya
Rus sporcuların kıyafetleride Bosco Sport tarafından hazırlandı ve aynı İspanyolların kıyafetleri gibi bu tasarımlarda beğenilmedi,hatta Time dergisi tarafından "en kötü olimpiyat kıyafetleri" listesinde gösterildi.


Fransa
Sporcuların kıyafetleri Adidas tarafından hazırlandı.Kıyafetlerin Dior,Givenchy gibi moda devleri tarafından tasarlanması beklendiği için ilk başta biraz eleştirilmesine rağmen,geçit töreninde ki kıyafetler tam not aldı.


Almanya
Alman sporcuların kıyafetleri beklentilerin çok altında kaldı.Bayanlara pembe erkeklere mavi renkte kıyafetlerin giydirilmesi,cinsiyet ayrımcılığı olarak yorumlandı.


Şimdi gelin diğer ülkelerin kıyafetlerine de bi göz atalım.Kimileri çok beğenilirken,kimileri ise tam bir hayal kırıklığı yarattı.Benim favorilerime gelince Britanya ve Brezilya'nın kıyafetleri oldukça hoştu.Britanya'nın kıyafetlerinin başarılı bir tasarımcı elinden çıktığı belliydi.Brezilya ise renkli kıyafetleriyle geçit töreninde tam bir karnaval havası yarattı.

İşte geçit töreninden kareler,hangi ülkenin kıyafetleri daha başarılıydı siz karar verin;
































28 Temmuz 2012

THE OLYMPIC GAMES

2012 Londra Yaz Olimpiyatları

27 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2012 Londra yaz olimpiyatları,dün gece muhteşem bir törenle başladı."Slumdog Millionaire" filminin Oscarlı yönetmeni Danny Boyle'ın hazırladığı açılış töreni tam 27 milyar sterline mal oldu.Etkinlikler,Tour de France şampiyonu İngiliz Bradley Wiggings'in dev bi çanı çalmasıyla başladı.

3 saat 45 dakika süren açılış töreninde sürekli değişen canlı sahnelere yer verildi.Köprüler kuruldu,direkler dikildi,yerin altından binalar çıktı.Sadece birkaç dakika içerisinde yeni sahneler oluşturuldu.Gösterinin en dikkat çeken yerlerinden birisi,Ulusal Sağlık Servisi'nde çalışan 600 dansçının rol aldığı bölümdü.Sahnede 320 yataklı bir hastane oluşturuldu.İzleyenler Londra Senfoni Orkestrasının çaldığı "Chariots of Fire" parçasıyla eğlendi.

Olimpiyat Stadı'nda ki açılışta,gösterilerin ardından Olimpiyatlara katılan ülkelerin geçiş töreni yapıldı.204 ülke sporcuları alfabetik sıraya göre geçit törenine katıldı.Türk kafilesi 189. Sırada statta ki yerini aldı.Kafilemizin bayrağını milli voleybolcumuz Neslihan Darnel taşıdı.

Jamaika'nın bayrağını atletizmde100 ve 200 metrenin dünya rekortmeni Usain Bolt taşıdı.

Rusya'nın bayrağını teniste dünya klasmanında 3. Sırada yer alan Maria Sharapova,Almanya'nın bayrağını hokey oyuncusu Natascha Keller,Ünlü tenisçi Novak Dyokovic Sırbistan'ın bayrağını taşıdı.İspanya'nın bayrağını taşıyacak olan ünlü raket Rafael Nadal ise sakatlığı nedeniyle olimpiyatlara katılamayınca bu görev basketbolcu Pau Gasol'a verildi.

Geçit töreninin ardından,Londra Olimpiyat Oyunları Düzenleme Komitesi Başkanı Sebastian Coe ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi(IOC) Başkanı Jaques Rogge,konuşma yaptı.Daha sonra İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in "Modern zamanların 30.olimpiyat oyunlarını açıyorum" demesiyle,Olimpiyat Oyunları resmen başlamış oldu.Olimpiyat Bayrağını, Daniel Barenboim,Shami Chakrabati,Doreen Lawrence,Leymah Gbowee,Haile Gebrselassie ve Muhammed Ali taşıdı.

Olimpiyat Meşalesi David Beckham tarafından tekneyle getirilerek,İngilizlerin 5 kez şampiyon olan kürekçisi Steve Redgrave'e teslim edildi.Redgrave meşaleyi Olimpiyat Stadına kadar taşıdı ve burada meşaleyi Britanyalı 7 genç sporcuya teslim etti.Sporcular sahanın ortasına gidip önceden hazırlanan 205 meşaleyi tutuşturdu.

19 gün sürecek olimpiyatları,dünya genelinde 4 milyar kişinin izlemesi bekleniyor.26 spor dalında 204 ülkeden gelen 10.490 sporcu yarışacak.

2012 Londra Yaz Olimpiyatları'ndan notlar;

-Olimpiyatlar için 200.000 kişi çalışıyor,güvenliğin sağlanması için ise 23.500 kişi görev yapıyor.
-Londra 1908 ve 1948 Olimpiyatlarından sonra 3.kez ev sahipliği yapıyor.
-Olimpiyat Stadyumu içinde; 40 koyun,12 at,3 inek,2 keçi,10 ördek,9 kaz ve 34 çobanın yer aldığı örnek bir ingiliz köyü oluşturuldu.
-Töreni dünya genelinde 1 milyar kişi izledi
-Açılışa 185 Devlet Başkanı ve Hükümet Başkanı katıldı
-Olimpiyat Meşalesi Atina'dan Londra'ya 8.000 kişi tarafından 70 gün boyunca taşındı.

İşte Olimpiyat Oyunları'nın Açılış Töreninden kareler;

26 Temmuz 2012

Merhaba!

Herkese Merhaba!İlk yazımla karşınızdayım:)biliyorsunuz son yıllarda blogger olmak oldukça revaçta.Bu blog işini bir de ben deniyim dedim.Blogumda sanat,edebiyat,spor,gündem,moda kısacası hayata dair herşeyi bulabileceksiniz.(inşallah:) Umarım bloguma ayırıcak yeterli zamanı bulabilir ve sizlerle çokça şey paylaşabilirim;)Takipte kalın!
MherveB